بتونیر چیست ؟

ساخت وبلاگ

بتونیر دستگاهی است که سبب اختلاط بتن شده و با چرخش مدور سبب می گردد که بتن اصطلاحاً گرفته نشود تا به مصرف برسد. جهت اختلاط بتن در ابعاد کارگاهی و کارهای سبک ساختمانی از دستگاهی به نام میکسر بتن ، مخلوط کن بتن یا بتونیر استفاده می گردد. بتونیر در اصل دستگاهی است که عمل مخلوط کردن بتن را راحت تر می کند. اپراتور بتونیر مقدار مشخصی از سیمان و ماسه و شن را به همراه آب داخل دیگ میکسر بتن ریخته و با روشن شدن موتور مخلوط کن بتن عمل بتن سازی انجام می گیرد. پرکاربرد ترین میکسر بتن دستی از نظر حمل و نقل راحت بین طبقات ساختمان بتونیر 300 لیتری است این دستگاه مخلوط کن سیمان را بتونیر 250 لیتری نیز می نامند. از مزیت های بتونیر 300 لیتری حرکت دادن راحت آن و حجم قابل قبول دیگ میکسر بتن برای عملیات عمرانی می باشد. مواردی است که در قیمت بتونیر 300 لیتری تأثیر گذار است و از آن میتوان به برند و کیفیت موتور میکسر بتن اشاره کرد. بتونیر بسته به نیاز و حجم کار دارای احجام مختلفی می باشد. مخلوط کن بتن می تواند دوچرخ ، چهار چرخ یا بدون چرخ باشد. در خرید بتونیر دقت گردد ورق دیگ مخلوط کن بتون و خلاطه در حد استاندارد باشد. این دستگاه همزن ملات به صورت بتونیر دیزلی ، بتونیر برقی و بتونیر بنزینی تولید و عرضه می گردد. قیمت بتونیر برقی با توجه به کیفیت موتور و ورق دیگ مخلوط کن ملات متغیر می باشد. مهمترین نکته در قیمت میکسر بتن دستی ، الکتروموتور بتونیر می باشد و بایستی دقت گردد که الکتروموتور مخلوط کن بتن حتماً دارای پوسته چدن و در مدل بتونیر 300 لیتری و بتونیر 250 لیتری که دارای موتور تکفاز می باشند مؤکداً از موتور دوخازن استفاده گردد. این به این دلیل است که در الکتروموتور تکفاز چرخش روتور توسط خازن ها انجام می گردد و به دلیل اینکه میکسر بتن برقی برای چرخش دیگ به قدرت زیادی احتیاج دارد، موتورهای تکفاز تک خازن نمیتواند این قدرت را تأمین نماید. لیست قیمت بتونیر 300 لیتری با توجه به کیفیت دیگ و موتور متغیر است و می توانید برای دریافت قیمت روز بتونیر با ما تماس بگیرید و از قیمت انواع بتونیر مطلع گردید. میکسر بتن قیمت های متفاوتی دارد. مثلاً قیمت مخلوط کن بتن برقی دارای سیم پیچی مس با آلومینیوم متفاوت است.

اجزای تشکیل دهنده بتونیر:

بتونیر از چند جزء ساخته شده که مهمترین اجزای آن شاسی بتونیر و دیگ می باشد. دیگ و شاسی از جنس ورق فولادی و فولاد آهن می باشند. معمولاً ضخامت دیگ در لبه ها از 3 میل شروع شده و در دیواره ها به 4 میل و در کف 6 تا 8 میل می شود. سایز قوطی فولادی شاسی نیز با توجه به حجم خلاطه بتن متفاوت است. پس از ساخته شدن دیگ و شاسی آنها را کاملاً رنگ و اپوکسی می نمایند. از اجزای دیگر دستگاه خلاطه بتن می توان به فرمان آن اشاره کرد. فرمان دستگاه بتونیر برقی یا بتونیر بنزینی و حتی بتونیر دیزلی می تواند اهرمی یا گیربکسی باشد. تفاوت فرمان اهرمی و گیربکسی در شکل کارکردن با آن می باشد. معمولاً استفاده از فرمان اهرمی در بتونیر 250 لیتری به بالا غیر ممکن می باشد. به دلیل اینکه شاید در توانتان نباشد که دیگ پر از بتن را با دست و اهرم تخلیه نمایید. پس استفاده از فرمان گیربکسی در بتونیر 250 لیتری و بتونیر 350 لیتری به بالا متداول تر است. معمولاً گیربکس فرمان بتونیر vf86 می باشد. جهت نگهداری بهتر دستگاه بتون ریز سعی گردد مرتباً واسکازین گیربکس بتونیر و گیربکس فرمان چک شود و دنده های دور دیگ یا دنده های زیر دیگ کریس کاری و روان کاری شود.

تفاوت بتونیر دنده زیر و دنده کمر:

اگر دنده های مخلوط کن دور تا دور دیگ باشد به آن بتونیر دنده کمر و اگر دنده های آن زیر دیگ تعبیه شده باشد به آن خلاطه دنده زیر می گویند. تفاوت بتونیر دنده زیر با بتونیر دنده کمر در شکل قرارگیری دنده های آن می باشد. مثلاً در بتونیر دنده زیر، دنده ها در زیر دیگ بوده و چرخش دیگ شبیه حالت دیفرانسیلی می باشد که به طبع آن صدای کمتر و اصطحلاک بیشتری دارد. در بتونیر دنده کمر یا دنده دور، چرخ دنده ها در دور تا دور دیگ بوده و صدای بیشتری نسبت به بتونیر دنده زیر ایجاد کرده ولیکن اصطحلاک آن کمتر از دنده زیر می باشد. در هنگام ساخت ملات ابتدا آب داخل دیگ ریخته و بتونیر برقی یا بنزینی را روشن نمایید. سپس ماسه و سیمان را به صورت دستی یا توسط باکت اضافه نمایید. اختلاط بتن با توجه به عیار مورد نیاز بتن مشخص می گردد و درصد سیمان کم و زیاد می گردد. پس از هر بار اختلاط بتن در بتن ریز داخل دیگ آن را شستشو داده و پس از هر 400 ساعت استفاده سعی گردد موتور و گیربکس ها سرویس گردد.

بتونیر 250 لیتری تا بتونیر 1000 لیتری دارای چرخ نیز می باشد که به دلیل مکانیسم شاسی و نبود فنر در شاسی سعی گردد از یدک کشیدن مخلوط کن بتن یا میکسر بتن با سرعت بالا و در مسافت های بالا خودداری گردد. لاستیک های بتن ریز معمولاً لاستیک های خط دار می باشد و برای مسافتهای طولانی ساخته نشده است. همچنین دقت فرمایید از خرید شاسی های متفرقه و فاقد برند معتبر خودداری فرمایید.

انواع بتونیر و اجزای بتونیر:

بتونیر 120 لیتری آزمایشگاهی

بتونیر 140 لیتری آزمایشگاهی یا همان مخلوط کن بتن آزمایشگاهی با دو چرخ فرغونی فرمانی با حمل و نقل راحت

بتونیر 140 لیتری آزمایشگاهی با دو چرخ فرغونی ساده (بدون فرمان)

بتونیر 250 لیتری بنزینی و برقی

بتونیر 300 لیتری برقی

بتونیر 300 لیتری دیزلی (یا بنزینی)

بتونیر 350 لیتری برقی

بتونیر 350 لیتری دیزلی

بتونیر 400 لیتری نیمه هیدرولیک دیزلی با موتور دیزل 8 اسب هندلی هوا خنک و دینام 7/5 اسب سه فاز و دارای پمپ و شیر هیدرولیک و جک برای بالا بردن باکت و باکت دار به همراه چهار چرخ پیکانی

بتونیر 500 لیتری برقی

بتونیر 500 لیتری دیزلی نیمه هیدرولیک با موتور دیزل 10 اسب هندلی هوا خنک و الکتروموتور 10 اسب سه فاز با ورق دیگ 4 میل و باکت دار با جک بالا بردن باکت و دارای شیر هیدرولیک و پمپ با چهار چرخ پیکانی

بتونیر 500 لیتری نیمه هیدرولیک برقی

بتونیر 750 لیتری هیدرولیک برقی با الکتروموتور 7/5 اسب برای گردش پمپ و الکتروگیربکس 10 اسب برای گردش دیگ و بالابر باکت هیدرولیک توسط جک 20 تنی با ضخامت ورق دیگ 4 میل و تابلو برق راه اندازی دستگاه با وزن 2100 کیلوگرم به همراه چهار عدد چرخ و رولیکی

بتونیر 750 لیتری هیدرولیک دیزلی با موتور دو سیلندر دیزل و قدرت موتور 20 اسب استارتی یا هندلی هوا خنک و بالابر باکت هیدرولیک با جک 20 تنی و ضخامت ورق دیگ 4 میل و گردش دیگ در دو نوع گیربکسی یا هیدروموتور با وزن 2300 کیلوگرم به همراه چهار عدد چرخ

بتونیر 1000 لیتری هیدرولیک برقی

بتونیر 1000 لیتری هیدرولیک دیزلی

بتونیر 2000 لیتری هیدرولیک برقی

نکاتی کلی در مورد نگهداری صحیح بتونیر:

سعی گردد محل استقرار دستگاه مخلوط کن بتن در نزدیکی محل بتون ریزی باشد. البته شاید این مهم بیشتر در مورد بتونیر 250 لیتری و 300 لیتری امکان پذیر باشد.

در زمان استفاده از بتونیر حتماً از دستکش ، عینک و کلاه ایمنی استفاده نمایید. چون بتونیر دستگاهی پرقدرت و خطر آفرین بوده و می تواند ایجاد مشکل نماید.

قبل از ریختن مواد بتن داخل دیگ سعی گردد دیگ خلاطه با کمی گریس چرب شود تا محتویات به دیواره دیگ نچسبد.

به دلیل قرارگیری مخلوط کن بتون در محل غبار آلود، چند وقت یکبار اقدام به تمیز نمودن موتور و گیربکس نموده و دنده های بتونیر را تمیز و مجدداً گریس کاری نمایید.

سطح واسکازین گیربکس را مرتباً چک نمایید.

بعد از هر بار استفاده سعی گردد دیگ بتونیر شسته و خشک گردد.

جهت تعمیر بتونیر حتماً از متخصص کار کمک بگیرید.

منبع: abzar724.com


برچسب‌ها: بتونیر 300 لیتری

کوبلینگ دنباله دار 3/4 فشار قوی...
ما را در سایت کوبلینگ دنباله دار 3/4 فشار قوی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : madantools بازدید : 33 تاريخ : يکشنبه 14 آبان 1402 ساعت: 14:52